Udruženje građana „Bunjevačko kolo“ iz Sombora bilo je organizator tamburaškog koncerta pod nazivom „U SLAVU ŽITA, KRUVA I TAMBURE – DA BUNJEVAC DUŠU NE IZDADE“ u četvrtak, 7. jula, u atrijumu Varoške kuće u Somboru.

 DSC0643

U programu ove tamburaške večeri učestvovo je tamburaški orkestar Centra tamburaške kulture iz Novog Sada pod upravom Zorana Bugarskog Brice, di su vokalni solisti večeri bili Zorana Iđuški, Tamara Babić i Zoran Bugarski Brica.

 DSC0620

Pored muzičkog dila programa nastupila je folklorna grupa GKUD „Ravangrad“ sa spletom bunjevački igara, a u svečnom dilu programa pridstavljeni su i ovogodišnji bandaš i bandašica somborske Dužionice, Denis Klecin iz Sonte i Martina Marton iz Čonoplje.

 DSC0587

Ono što će ovogodšnji somborski bandaš i bandašica nosit od perlica i ukrasa od novog žita izradila je poznata somborska slamarka Ilonka Bogišić, koje je svečano dodiljeno bandašu i bandašici u okviru ovog programa.

 DSC0681

Koncertni dio programa je obuhvatio vojvođanske pisme, dio bunjevačkog repertoara ko i poznate pisme našeg proslavljenog velikana tamburaške muzike rođenog u Somboru, gosp. Zvonka Bogdana u čast proslave završetka ovogodišnje žetve.

Koncert su uveličali državna sekretarka Vlade Srbije Dušanka Golubović, član Gradskog veća Srđan Savić, ko i pomoćnici gradonačelnika Siniša Borota i Jelena Tica.

 

VIDEO PRILOG: