Zastave 6 nacionalni zajednica, bunjevačke, hrvatske, nemačke, romske, srpske i sekeljske manjine, postavljene su u subotu, 26. marta, isprid Gradske kuće u Baji, a povodom ovog svečanog čina organizovan je i kraći kulturni program u samom centru.

IMG 3677

Svečanosti je prisustvovala i delegacija Nacionalnog savita bunjevačke nacionalne manjine, al i pridstavnici Bunjevaca u Mađarskoj.

Kako je tom prilikom istakla gradonačelnica Baje Klara Njirati, postavljanjom zastava iskazano je poštivanje prema nacionalnostima koje žive u toj varoši i zbog koji je ona šarolika u kulturnom smislu.

Očuvanje identiteta i ujedinjenje tri bunjevačke varoši, Subatice, Sombora i Baje, izmed ostalog, polazne su osnove rada Savita, istakla je pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić te dodala da nuz zajednički trud i rad očekiva rezultate i u Republiki Mađarskoj, posebno u ovoj godini kad triba bit održan i popis stanovništva u Mađarskoj.

IMG 3738

Godinama unatrag Bunjevački nacionalni savit angažuje se i oko poboljšanja položaja Bunjevaca u susidnoj Mađarskoj. Podsićamo, Bunjevci nisu priznati ko zasebna nacionalna manjina u Mađarskoj i sve aktivnosti iđu u pravcu njevog priznavanja, počev od održavanja, prikaza i oživljavanja običaja do izdavanja knjiga, a velik značaj ima i postavljanje zastave, čemu je doprino i izvištaj Savita Evrope u kojem, kad je rič o pravima Bunjevaca u Mađarskoj, stoji da i njima triba dat pravo da postanu nacionalna manjina i da se na popisu stanovništva mogu izjasnit u zasebnoj rubriki ko Bunjevci.