U OŠ „Đuro Salaj“ u organizaciji Bunjevačkog omladinskog centra, održana je još jedna velika uskršnja radionica pravljenja čestitki.

IMG 3525

Ovu radionicu za đake koji pohađaje bunjevački u OŠ „Đuro Salaj” i OŠ „Sečenji Ištvan”, vodili su Stipan Budimčević i Marija Maca Bošnjak, dok su njim u radu asistirali pridavači bunjevačkog: Jelena Vukčević i Dragan Kopunović. Da učenike podrži u radu, radionici je isprid Bunjevačkog omladinskog centra prisustovo i Boris Bajić.

IMG 3488

Na samom početku radionice, dici je održano pridavanje o Uskrsu, kaki je to praznik, kaki se ukrasi prave za tu priliku. Potom im je podiljen neophodan materijal sa kojim će radit, a Stipan Budimčević se postaro da svaki aspekt dici vizuelno objasni na tabli, crtanjem progresa izrade čestitike. 

IMG 3529

Dica su ovo sjajno ispratila, gotovo da nije bilo đaka koji nije sve do kraja uradio kako triba. Na ovoj radionici, učenici su imali prilike radit sa gotovim ukrasima od slame, koje je tribalo namistit i zalipit na razglednicu. 

Po uspišnom završetku radionice, dobrom raspoloženju tu nikako nije bio kraj. U saradnji sa gostionom „Gurinović” iz Subatice, dici su poslužene vruće palačinke sa Eurokremom. Dičiji trud se nije mogo nagradit boljom poslasticom!

 

VIDEO PRILOG: BMC