Sedmu godinu zaredom, u organizaciji Bunjevačkog edukativnog i istraživačkog centra „Ambrozije Šarčević“, održano je takmičenje recitatora na bunjevačkom jeziku pod nazivom „Volim bunjevački“.

Volim bunjevacki 1

Sala 213. na Otvorenom univerzitetu bila je tako još jedared misto di su dica pokazala svoju vištinu izražajnog deklamovanja na maternjem jeziku. Program ovogodišnje manifestacije „Volim bunjevački“ vodila je i započela je svojim obraćanjom prisutnim gostima, učiteljica Mirjana Savanov.

Odziv đaka bio je dobar, s kategorijom đaka niži razreda koja je imala devet učenika i kategorijom đaka viši razreda, koja je imala jedanaest prijavljeni takmičara. Učestvovali su đaci iz slideći škula: OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bajmaka, OŠ „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne, OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta, OŠ „Matko Vuković“ iz Subatice i OŠ „Bosa Milićević“ iz Novog Žednika.

Volim bunjevacki 2

Tročlani žiri ove godine bio je u slidećem sastavu: Ruža Josić, Nataša Stantić i Damir Išpanović. Posli konsultacija žirija ko će našu zajednicu pridstavljat u naridnom krugu takmičenja, donet je slideći raspored nagrađeni đaka:

Niži razredi:

1. misto osvojio je Mamužić Josip, učenik 4. razreda OŠ „ Matija Gubec“ iz Tavankuta, s pismicom „Mače”, autorke Alise Prćić.

2. misto osvojila je Borović Nađa, učenica 4. razreda OŠ „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne s pismicom „Sunce“, autorke Alise Prćić.

3. misto osvojio je Beretić Davor, učenik 4. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ s pismicom „Didin naslidnik", autora Vladimira Parčetića.

Viši razredi:

1. misto osvojila je Vukov Dejana, učenica 8. razreda OŠ „Matko Vuković“, s pismicom „Hemija", autorke Ane Popov.

2. misto osvojila je Stantić Anabela, učenica 6. razreda OŠ „Matko Vuković“ s pismicom  „Uzdajte se u nas mlade", autorke Alise Prćić.

3. misto osvojila je Tikvicki Ivana, učenica 6. razreda OŠ „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne s pismicom „Maštarije", autorke Gabrijele Diklić.

Čestitamo pobidnicima i želimo im takođe lip uspih na opštinskom takmičenju, koje će se održat 3. marta u čitaonici Gradske bilbioteke u Subatici.

 

VIDEO PRILOG: