U organizaciji UG „Bunjevačka kasina“ iz Subatice održano je veče izložba fotografija, slika, poezije i muzike programa pod nazivom „Kultura između Bunjevaca i podunavski Švaba nekad i sad“ koje je održano u ponediljak, 20. novembra u svečanoj sali Art bioskopa „Aleksandar Lifka“ u Subatici.

Izlozba 068

Projekat ove večeri podržo je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu, nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Izlozba 032

Na početku programa prisutnima se obratio Aleksandar Toković, direktor UK Art bioskopa „Aleksandar Lifka“, potom Kornelija Weigner, pridsinica nemačkog udruženja „Maria Theresiopolis“ iz Subatice i Tamara Babić, pridsidnica UG „Bunjevačke kasine“ iz Subatice isprid organizatora.

Izlozba 071

Učesnici ovog programa su bili:

Ernestina Vizin Offenbacher, autor izložbe „Srećna sećanja – Glűckliche erinnerung” i autor filma „Runolist - Edelweiss“

Kornelije Vizin, klavir

Etno sastav „Edelweiss“ nemačkog udruženja „Maria Theresiopolis“ Subotica

Miroslav Stantić, muzikolog

Kata Kuntić, autor izložbe „Tragovi vrimena“

Stipan Budimčević, lemeški slamar

Alisa Prćić Vukov, pisnikinja

Tamara Babić, vokalni solista

Voditelj programa: Stela Bukvić

Izlozba 082

Kroz program ove večeri pridstavljene su bunjevačka i nemačka nacionalna zajednica kroz izložbu fotografija, slika, poezije i muzike di su se mogle vidit sličnosti i razlike ove dvi nacionalne zajendice koje žive i bitišu u suživotu na teritoriji Subatice i njene okoline.

 

FOTOGRAFIJE