Pogacijada 01

U subatu, 2. oktobra, održana je prva „Pogačijada“ u Mirgešu u Domu MZ, a u organizaciji Savita MZ „Mirgeš”. Pored mnogi koji su se prijavili za takmičenje u pravljenju pogače koja je bila izložena, bila su prisutna i udruženja žena koja se bave izradom narodni rukotvorina.

Pogacijada 15

Med prisutnim zvanicama bio je gradonačelnik Varoši Subatice Stevan Bakić, Srđan Samardžić, član gradskog vića zaduženog za oblast privrede, dr Suzana Kujundžić Ostojić, pridsidnica BNS, Tihomir Vrbanović, član IO BNS i Boris Bajić, direktor NIU BIC. Prisutne goste i positioce je pozdravila isprid organizatora ove manifestacije Nevena Vejnović i zafalila se svima koji su doprineli da ova manifestacija uspije.

Pogacijada 02

- Obzirom da se po prvi put organizuje ovakva manifestacija lipo je zamišljena, velika je zainteresovanost za događaj i naravno triba nigovat svake godine i okupljat ljude u ovolikom velikom broju – kazala je pridsidnica BNS dr Suzana Kujundžić Ostojić.

Pogacijada 13

Pere Ivković – Corda član savita MZ „Mirgeš” koji je uključen u rad savita je kazo da će se ubuduće 2. oktobar obilužavat sa ovom manifestacijom ko Dan sela.

Boris Bajić, direktor NIU BIC i podpridsdinik SBB je podržo ovakvu manifestaciju, obzirom da u Savitu MZ „Mirgeš” SBB ima svoja dva člana u trenutnom sazivu.

Pogacijada 18

Pogačijada je bila takmičarskog karaktera di je za najbolju pogaču sa makom proglašena pogača Ilonke Cvijin, od sira Olge Balog a od višanja Ruže Juhas.